Thuisbevalling van Luc, Utrecht geboortefotograaf

Wat eigenlijk een poliklinische ziekenhuisbevalling had moeten worden werd onverwachts een snelle thuisbevalling.

Drie jaar geleden was ik bij de geboorte van oudere zusje Lynn. Dit gebeurde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een vlotte bevalling waarna bleek dat Lynn meconium had ingeademd bij de geboorte. Door het snelle opmerken van de verloskundige dat adem halen niet lukte werd baby Lynn direct afgenaveld en meegenomen naar de behandelkamer waar haar longetjes schoon gezogen werden waarna ze mooi roze kleurde en weer terug mocht naar mama.
Wat fijn om voor de verwerking alles in een mooie geboortereportage terug te kunnen kijken. Ik werd dus weer gebeld toen een nieuwe baby op komst was.

Met deze ervaring in hun gedachten zou het een fijn idee zijn om ook babybroer in het ziekenhuis geboren te laten worden.
Terugkerende families zijn bij mij favoriet! Ik vind het zo leuk om gezinnen te mogen zien groeien.

Tijdens de zwangerschap blijven we contact houden en krijg ik graag af en toe een update als er nieuws is of als er bijzonderheden zijn. Zo kreeg ik een appje binnen en ik zag dat het van de vader was. Wat leuk, dacht ik, want ze waren nu in week 36,5 van de zwangerschap. Dus ik verwachtte het volgende berichtje helemaal niet!
Monique kom, de weeën gaan snel en baby is al onderweg, geen tijd om naar het ziekenhuis te gaan!
Wat een geluk dat ik thuis was en direct mijn cameraspullen kon pakken en in de auto kon springen! Na een rit van nog geen kwartier ( en een enkel stoplicht wat misschien net niet meer oranje was) schoof ik in de eerste open parkeerplek die ik zag. Ik pakte mijn spullen en liep op een drafje richting de al klaar staande ambulance die voor de zekerheid gebeld was.

De voordeur stond al open en ik liep de slaapkamer binnen, gooide mijn jas uit en pakte mijn camera. Al op de eerste foto die ik nam was het hoofdje al zichtbaar. Deze kleine man had haast!Omdat de ambulance er toch was werd baby Luc voor de zekerheid even nagekeken. Hij was immers op het randje van prematuur.

Zo zat baby in de buik
Een luiertje op zijn hoofd tegen het snelle afkoelen.

Wat een wervelwind van een bevalling. Heel goed dat mama zich er volledig aan over kon geven en de gedachte dat de ambulance in de buurt was gaf haar toch wel iets rust.
Met dank aan de inmiddels gearriveerde kraamhulp na een lekkere douche in een schoon bed even bewonderen wie daar nu naast je in de wieg ligt. Dat heb je toch maar even gedaan! Gefeliciteerd lieve familie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: