Wat ontzettend bijzonder is het steeds weer om een geboorte te mogen fotograferen!

Denken jullie er aan om de geboorte van jullie kindje vast te laten leggen? Zouden jullie eerst meer informatie willen over wat er allemaal mogelijk is? Tijdens een kennismakingsgesprek ontvang je een mooie brochure met daarin alle informatie over de geboortereportage.
We bespreken uitgebreid jullie wensen en wat ik voor jullie kan betekenen.
Ik kan dan ook verschillende albums laten zien met daarin een mooi voorbeeld van hoe ik jullie geboorteverhaal kan vastleggen.

Wanneer je ervoor kiest om mij in te huren dan ben ik vanaf dat moment altijd voor jullie bereikbaar.
Vanaf week 37 sta ik 24 uur per dag voor jou op wacht. We houden regelmatig contact en bij de eerste weeën sta ik op scherp. Rond de vijf a zes cm ontsluiting kom ik naar je toe.

Ik kan heel goed inschatten wanneer het voor jullie goed is als ik mij even terug trek op de gang zodat je misschien nog even een powernap kunt doen voor het echte zware werk begint.
Ik fotografeer de bevalling zoals deze zich vertelt ,van de aanloop naar de geboorte, de oerkracht van de aanstaande mama en de steun die zij aan haar partner heeft, de geboorte van je kindje en die unieke eerste momenten met jullie baby.

Samen werk je naar het moment waarop je je kleine in je armen kan sluiten.

Dit geldt ook voor een geplande keizersnede. Vanaf aankomst in het ziekenhuis tot aan het moment waarop je je kindje voor het eerst ziet, dit zijn de momenten die je je later misschien niet meer haarfijn voor de geest kunt halen maar die je dan rustig terug kunt kijken in een waardevol album.
Ook van een keizersnede heb ik een prachtig album als voorbeeld om jullie te tonen.

Er zullen veel momenten zijn die misschien volledig langs je heen gaan maar ook voor de mama is het mooi om te zien hoe haar kleine de eerste adem haalt vanaf een oogpunt dat ze op dat moment zelf niet zal kunnen zien en dan, hoe mooi is het om dit alles in een prachtig album te hebben om voor altijd in terug te bladeren.

Wil je een geboortereportage boeken maar twijfel je nog over de investering? Betalen in drie termijnen is mogelijk!

Liever eerst meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie via het contactformulier. Mailen kan ook direct naar monique.verbeek@gmail.com
Een kennismakingsgesprek is gratis en altijd vrijblijvend.

–Vind je een geboortereportage misschien net een stap te ver maar wil je wel heel erg graag die eerste momenten samen met je baby vastgelegd hebben?
Dan is misschien een kraamreportage een betere optie voor jullie.
Bekijk hier de voorbeelden van een kraamreportage:
https://moniqueverbeekfotografie.com/lifestyle/


Lees hieronder enkele geboorteverhalen. Meer foto’s en verhalen kun je lezen onder het kopje blog.


Thuis bevallen in Utrecht

Wat een voorrecht om welkom te zijn bij een thuisbevalling!
Thuis bevallen in je eigen vertrouwde omgeving , met alle vertrouwen in het tempo van je lichaam. Heerlijk je coconnetje kunnen maken waarin je je het meest fijn voelt om je kindje geboren te laten worden.
Deze mama was al een eindje op weg met het opvangen van de weeën toen ik binnen kwam.
Wat een rust straalde ze uit, volledig in haarzelf gekeerd maar met alle controle en overgave ademde zij haar kindje rustig naar beneden, wat een geweldige sfeer hing er om haar heen!

Een van de poezen wilde het liefst op bed om met zijn neus boven op de geboorte te kunnen zijn. Helaas voor hem werd hij op de grond gezet en keek heel verontwaardigd precies in de lens.

baby thuis geboren baarkruk
Baby in mama’s armen
geboortefotograaf Utrecht bevalling
even checken, het is een jongen!
navelstreng doorknippen geboortefotografie Utrecht stad thuisbevalling
navelstreng doorknippen

loopreflex pasgeboren Utrecht thuis bevalling bevallingsfotograaf Monique Verbeekverloskundige controles pasgeboren thuis geboortefotograaf UtrechtVerloskundigepraktijk verloskundige Breedstraat Utrecht geboortefotograafpasgeboren thuis geboorte fotograaf Monique Verbeekgeboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht pasgeboren newborn
Geboortereportage Diakonessenhuis Utrecht 

Tien lange jaren aan vruchtbaarheidsstrijd en een diep verlangen naar een kindje komen samen in dit prachtige meisje. Ooit zal zij haar verhaal horen en weten hoe gewenst ze is en kan ze haar geboorte terugkijken in een prachtig album met haar geboortereportage.
Soleil, de zon die door de wolken breekt, wat ben je geliefd.

geboortefotografie, babyvoetjes, vernix, pasgeboren.

pasgeboren, onderzoek, newborn, apgar, geboortefotografienewborn pasgeboren geboortefotografie whombposepasgeboren, fotograaf, bevalling, geboortefotograaf Utrecht

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Een moeder-geassisteerde keizersnede ( MAC ) in het Diakonessenhuis Utrecht 

Ik kreeg een bericht van een moeder die graag wilde dat ik de geboorte van haar zoon via keizersnede zou fotograferen.  Ze vertelde dat hij geboren zou worden via een moeder-geassisteerde keizersnede. Ze zou dus haar kindje zelf uit haar buik tillen! Wow, ik was direct vol bewondering voor haar en ondanks dat ik er wel eens van gehoord had, had ik het zelf nog nooit gefotografeerd.
En ik mag deze bijzondere foto’s ook nog eens delen met de wereld, geweldig!

Onder de foto’s een kleine beschrijving van wat je ziet. ( alle foto’s zijn met toestemming van de betrokkenen geplaatst )

moeder-geassisteerde-keizersnede-geboortefotografie-keizersnedefotograaf-mac-utrecht

In de operatiekamer maakt het OK-team de moeder gereed voor haar keizersnede. De buik van mama wordt steriel afgedekt.

moeder-geassisteerde-keizersnede-geboortefotografie-keizersnedefotograaf-mac-utrecht

Zelf krijgt de moeder ook een steriel hemd aan. Haar armen zijn al steriel gemaakt, zij zal immers haar eigen kindje uit haar buik tillen.

moeder-geassisteerde-keizersnede-geboortefotografie-keizersnedefotograaf-mac-utrecht

De moeder moet haar handen omhoog houden om te voorkomen dat zij nog iets aanraakt. Zij krijgt van het team dezelfde steriele handschoenen aan als de gynaecoloog.

Wanneer de gynaecoloog eenmaal de baarmoeder heeft geopend brengt hij het hoofdje en de schouders van het kindje naar buiten.

keizersnedefotograaf Utrecht Monique Verbeek

geboortefotograaf keizersnede Utrecht Monique Verbeek

De moeder kan nu zelf haar kindje onder de schouders pakken en voorzichtig uit haar buik tillen.

geboortefotograaf Utrecht keizersnede MAC
Het team laat het nu helemaal aan de moeder over.

Alvast een eerste blik op je kindje terwijl hij nog deels in je buik zit.

En dan tilt mama haar kindje heel voorzichtig uit haar buik naar haar borst.

Monique Verbeek geboortefotograaf Utrecht

Baby ligt nu op mama’s borst. Vanaf nu mag zij haar handen, in verband met steriliteit,  niet meer naar beneden bewegen.

Monique Verbeek geboorte fotograaf keizersnede moedergeassisteerde Utrecht Diakonessenhuis

De gynaecoloog voelt aan de navelstreng of deze al uitgeklopt is zodat de placenta geboren kan worden.

— Wat een prachtige manier van het uitvoeren van een keizersnede. Zo mooi om te zien hoe rustig en liefdevol dit kindje geboren werd.
Ik heb grote bewondering voor de gynaecoloog en zijn team en natuurlijk voor de mama die maar even zo stoer was om zelf haar kindje ter wereld te helpen. En voor de papa die een geweldige steun was voor zijn vrouw.
Wow!  Welkom kleine jongen!

================================================================================================================================

 


Welkom lieve kleine jongen

–geboorte Maarssen–

Hoe deze jongen ter wereld kwam omringd door familie.

geboortefotograaf Monique Verbeek Fotografie Utrecht geboortefotografie bevallen pasgeboren

De weeënstorm die mama in zijn greep hield zat voornamelijk in haar onderrug waar de pijn toch wel heel heftig was. dat voelt alsof er een zenuw klem zit in je bil en niets wat je doet, geen zucht of wrijven helpt op zo’n moment.
Mama knokte zich er dapper doorheen.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen bleek bij een controle dat de ontsluiting al zover gevorderd was dat een ruggenprik niet meer op tijd zou werken.
Deze heeft namelijk enige tijd nodig om in te werken en later ook om weer uit te werken zodat de moeder wel goed kan voelen waar ze ‘ naartoe moet persen’.
Deze mama kreeg dus een infuus met een snelwerkend maar lichtere variant pijnstilling.

Dapper werkte ze zich door de laatste centimeters heen toen de gynaecoloog besloot dat het voor de baby toch echt beter was om de kleine een handje te helpen met zijn koppie de bocht onder het schaambeen heen te komen.

Er werd dus een vacuumpompje aangebracht op het hoofdje van de baby. Dat is een zuignapje waarmee de gynaecoloog kan helpen door er voorzichtig aan te trekken terwijl de mama perst.
Wanneer het hoofdje onder het schaambeen door en geboren is haalt de gynaecoloog het pompje van het hoofdje en kan mama het laatste zetje geven door nog een keer flink te persen om zo het lijfje geboren te laten worden.

geboortefotografie geboortefotograaf Utrecht bevalling geboorte zuignap vacuum kunstverlossing

Opa en oma waren beide aanwezig bij de geboorte, heel bijzonder!
Zo maken ze de allereerste momenten van hun kleinzoon mee en de mama vond het heel geruststellend dar haar eigen moeder voor alle steun aanwezig was.

Op het hoofdje van de baby kan een kleine zwelling of blauwe plek komen van de vacuumpomp. De kleine krijgt daarom een zetpilletje voor de hoofdpijn.
De zwelling trekt vanzelf weer weg.

geboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht zwangerschapsfotografie bevallingsfotograaf

Vaak willen de ouders ook een foto van hoe baby in de buik paste. En ik ook sta altijd weer te kijken hoe zo’n kindje opgevouwen in zijn moeder zat.

pasgeboren bevallingsfotografie geboortefotograaf Utrecht Maarssen Zeist Ijsselstein Vianen Bilthoven Nieuwegein


Wat een sterke mama!

–Geboorte Utrecht–

Wat een plaatje zag ik toen ik binnenliep bij deze aanstaande papa en mama! Een prachtige kerstboom met aan de voet een warm bevalbad waarin de mama heel erg haar best deed om de weeën op te vangen.
Wat een kracht liet zij zien!
Aanstaande papa liep heen en weer om kopjes thee te zetten en de kachel hoger of lager te zetten terwijl hij ondertussen er honderd procent was voor zijn vrouw. Haar ondersteunend tijdens de stevige oerkrachten die langzaam hun kindje dichterbij brachten.

geboortefotograaf Utrecht badbevalling

Een warm bad kan dan echt helpen om te ontspannen wanneer het even te veel wordt.
Deze mama vind een groot deel van de weeën op in het warme water.

weeën badgeboorte bevallen in bad

De verloskundige voelde echter al snel dat de kleine meid niet goed met haar kruintje richting de uitgang lag. Ze lag scheef met haar hoofdje, dus eerder met een oortje naar voren.
Dat betekende dat de geboorte stokte en we halsoverkop naar het ziekenhuis moesten waar de gynaecoloog een handje kon helpen door met een vacuumpomp het hoofdje in de goede positie te brengen.
Toen ze eenmaal goed met het kruintje naar voren lag kon mama met een paar sterke persweeën haar kleine meid op de wereld zetten.

geboortefotografie Utrecht
Wat een dikke laag vernix op de voetjes! De vernix beschermt de huid van je kindje tegen het vruchtwater waar het toch negen maanden in zwemt.  Die natuurlijke creme trekt snel in en zorgt straks voor dat heerlijke zachte babyhuidje!

geboortefotograaf geboortehuis Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht Monique Verbeek

Wachten tot de placenta wil komen. De navelstreng heeft drie vaten die hier heel mooi te zien zijn.

navelstreng geboorte geboortefotograaf Utrecht

Daar is ze! En wat is ze mooi!

baby bevallingsfotograaf Utrecht geboorte pasgeboren newborn


___________________________________________________________________________________________

Geboorte van een lief meisje in Utrecht

De ouders van dit lieve meisje houden de foto’s van de geboorte liever privé maar lieten mij deze foto’s wel vrij om te laten zien. Daar ben ik ze natuurlijk dankbaar voor.

Geboortefotografie utrecht

Nog maar net op de wereld. Zo zat ze in mama’s buik.

Geboorte via keizersnede van Djaivey

Lieve kleine Djaivey lag in stuitligging en de mama mocht kiezen of ze een spontane geboorte wilde afwachten of dat ze liever een keizersnede zou willen.
Gelukkig mogen we kiezen in Nederland en welke keuze je ook maakt, waar jij je goed bij voelt is altijd de juiste keuze.

De mama van Djaivey koos voor een keizersnede en ik mocht het voor hun vastleggen.
Ik had nog geen officiele toestemming (dat wordt soms pas op het laatste moment toegezegd) maar dankzij een heel lieve verpleegkundige van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en een door mij afgelegde belofte van het volgen van protocol mocht ik mij in een pak hijsen en achter de dappere papa aan die zijn lief in haar bed naar de operatiekamers leidde

Ik verbaas mij altijd met hoeveel vaardigheid en precisie een kindje via de buik ter wereld komt. Ik zie het kindje nog eerder dan de ouders dus ik vind het zeker mijn taak dit zo mooi mogelijk vast te leggen.

geboortefotografie Utrecht keizersnede
Dat dit kleine jongetje mijn eigen neefje is maakt het voor mij extra bijzonder!
Welkom lieve Djaivey!

geboortefotografie Utrecht keizersnede

geboortefotografie Utrecht keizersnede

Gaat jouw kindje ook geboren worden via een geplande keizersnede? Ik leg dit graag voor je vast, check de speciale prijs!

/////  geplande keizersnede sectio Wilhelmina KinderZiekenhuis in Utrecht //////


Geboorte van Lynn

Op de avond rond 19.00 kreeg ik een appje van de aanstaande papa: “Het is aan het rommelen!”
Dat vind ik altijd heel fijn zodat ik kan zorgen dat al mijn spullen gechecked zijn en dat ik iets te snacken in mijn tas stop om bij het volgende telefoontje klaar te zijn om in de auto te springen.
Rond 22.00 was er een centimeter ontsluiting dus durfde ik het aan om mijn bed op te zoeken en hopelijk een paar uur te kunnen slapen.

Een paar uur later volgt dan het spannende appje: ” 5 centimeter! We gaan nu kijken welk ziekenhuis plek heeft.”
Het is namelijk niet altijd zeker of je kunt bevallen in het ziekenhuis van je eerste keus.
Gelukkig was dat deze keer wel mogelijk en ik spoedde mij naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Daar aangekomen werd ik opgewacht door de verloskundige die zojuist de bevalling had overgedragen aan de klinisch verloskundige omdat er meconium ( de eerste ontlasting van de baby, deze is zwart van kleur en heel erg kleverig) in het vruchtwater zat. Op dat moment wordt het een medische bevalling en neemt het ziekenhuis de begeleiding over.

Toen ik zachtjes de kamer instapte werd me direct duidelijk dat de aanstaande mama het niet makkelijk had, de pijn van de weeën was toch een stuk heftiger dan zij had verwacht.
Na overleg kreeg zij een ruggenprik en dat gaf even een beetje verlichting. De scherpe kantjes worden er dan net even afgehaald maar je voelt de weeën nog wel degelijk!

Via de monitoren werd de hartslag van de kleine goed in de gaten gehouden en op een gegeven moment werd duidelijk dat de kleine meis het niet meer fijn vond en ze toch echt snel geboren zou moeten worden.
Mama deed zo haar best, wat een power! Een knip moest gezet om de kleine te helpen sneller geboren te worden.
En toen kwam de wervelwind, binnen drie seconden stond de kamer vol met artsen die de kleine Lynn meenamen.
De verloskundige had heel scherp opgemerkt dat het de kleine niet lukte haar eerste ademhaling te nemen.
Via een stil alarm staat er direct een compleet team van artsen klaar om hulp te verlenen. Dit gebeurt meestal in een aparte kamer , op dezelfde gang, waar alle apparatuur klaar staat.

De papa ging met zijn dochter mee en een paar minuten later werd ik opgehaald om foto’s te kunnen nemen van een prachtig roze meisje.
Ze bleek meconium ingeademd te hebben wat door de kinderartsen uitgezogen werd en daarna kleurde ze prachtig bij.  Ze liet zelfs een protesterend huiltje horen wat natuurlijk fantastisch is om te horen na de stilte eerder!
geboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht
Papa mocht haar fijn meenemen terug naar mama die niet kon wachten om haar dochter te bewonderen.
Na de verdere controles , en natuurlijk papa die de eer had om zijn meisje voor het eerst aan te kleden, op de foto te hebben gezet liet ik dit prachtige gezin achter in hun nieuwe wereld.
Utrecht is weer een wereldburgertje rijker!


De geboorte van Noor via keizersnede

Al vanaf het begin van de zwangerschap stond vast dat Nora via een geplande keizersnede geboren zou worden.
In verband met rugproblemen van de mama van Nora zou een ruggenprik een gecompliceerde handeling worden en het stond zeker niet vast dat het dan ook zou lukken.
Mocht de ruggenprik niet lukken dan zou een algehele narcose de enige optie zijn.
Het idee om een geboortefotograaf in te huren kwam dan ook van de gynaecoloog van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht waar de keizersnede zou plaatsvinden.

Zo kwamen de ouders van Nora bij mij terecht. Mocht mama onder algehele narcose moeten dan zou ik in ieder geval de geboorte van haar kindje vast kunnen leggen en zo kunnen bijdragen aan een positieve ervaring.

Om zes uur in de ochtend stonden we dan met ons drieën in de gang van het WKZ. gezonde spanning gonsde om ons heen.
Eenmaal geprept werden we opgewacht in de OK waar het meest spannende moment zou komen. Zou de ruggenprik lukken?

De papa mocht er gelukkig bij zijn om alle steun te kunnen bieden. Ik mocht op gepaste afstand (buiten het bewegingsveld van het operatieteam) mij vrij bewegen en zo kon ik vanuit mijn ooghoek de duim van de gynaecoloog omhoog zien gaan toen het de anesthesioloog heel kundig in een keer lukte om de spinaal te zetten. Wat goed!

Daarna ging het heel snel. Binnen vijftien minuten zag ik een lief klein kontje omhoog gehaald worden, Nora lag ook nog eens in een stuit waardoor haar billen als eerste geboren werden.
Het groene operatiedoek werd omlaag gedaan en door het plastic scherm daarachter konden mama en papa hun prachtige dochter geboren zien worden.

Alle dank gaat naar het geweldige verloskundig team van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht die het de ouders gunden een geboortefotograaf tijdens hun keizersnede toe te laten op de operatiekamer.
En alle liefs aan de ouders die mij kozen als hun geboortefotograaf.

(de foto’s zijn aanklikbaar om beter te kunnen bekijken)

// geboortefotograaf keizersnede Utrecht \\
De geboorte van Jaydee-Lynn in papa’s handen
–geboorte in het Antonius ziekenhuis Leidsche Rijn–

 

Dit lieve stel verwachtte hun tweede dochter en ze hadden hele mooie wensen voor de geboorte. Ik ben zo blij dat ik die wensen voor hun mocht vastleggen.

Papa Jeffrey was zo ontzettend lief en ondersteunend voor zijn mooie Laura die zich zo goed door de weeënstorm heen ademde.
Hun eerste dochtertje werd al na een heel korte bevalling geboren dus toen ik het eerste telefoontje kreeg ben ik direct naar het ziekenhuis gereden waar Laura al dapper de weeën opving.
Hun grootste wens was dat Jeffrey de kleine Jaydee-Lynn zelf op de wereld zou helpen. Hij gaf toe het ietwat spannend te vinden maar met de hulp van hun ontzettend lieve verloskundige kon deze stoere papa zelf hun dochter op haar mama’s buik leggen.

2K1A3427fb


Een tweede hele mooie wens was het laten uitkloppen van de navelstreng. En voordat de navelstreng doorgeknipt wordt maken we eerst een mooie foto met jaydee-Lynn nog verbonden met het orgaan dat haar zo goed verzorgde gedurende haar tijd in mama’s buik.
Dit wordt een halve Lotus geboorte genoemd.
Bij een hele lotus blijft de placenta aan baby verbonden tot deze er zelf vanaf valt.
2K1A3457bfb
2K1A3483bfb

2K1A3518bcfb


De stormachtige geboorte van Kay
—  geboortefotograaf Diakonessenhuis Utrecht  —

Het was een mooie dag in augustus en ik keek uit naar de zwangerschapssessie die ik die avond zou doen. Mooi avondlicht, een prachtige zwangere dame en een zusje die best in een prinsessenjurk wilde.
Maar tegen de middag ging mijn telefoon. : “Ik voel gerommel ” zei Cynthia. We spraken af dat we het even aan zouden kijken omdat het nog zeker twee weken zou duren tot de uitgerekende datum. Cynthia zou me op de hoogte houden. Mocht het vals alarm zijn dan zouden we gewoon de zwangerschapssessie doorzetten.

Nog geen uur later kreeg ik een whatsappje van haar moeder, ze waren toch maar even naar het ziekenhuis gegaan omdat het toch echt wel weeën waren inmiddels. Maar ik hoefde mij niet te haasten, bij controle had Cynthia nog maar drie centimeter ontsluiting en er werd nu bekeken naar welk ziekenhuis ze konden omdat het Diakonessenhuis geen plek had op dat moment.
Ik vroeg of ik haar even kon bellen en toen ik haar aan de lijn had hoorde ik aan haar manier van ademhalen dat het toch echt wel serieus was.  De moeder verzekerde me dat ik rustig aan kon doen maar ik ben toch maar direct naar het Diakonessenhuis gegaan.

Gelukkig woon ik vlakbij het ziekenhuis want zodra ik even later uit de lift stapte in het geboortehuis hoorde ik een moeder die duidelijk aan het bevallen was en ietwat in paniek was. Personeel rende over de gangen en ik dacht “dat zal toch niet..”   Bij de receptie vroeg ik naar Cynthia en ik werd direct gewezen naar de kamer waar alle consternatie gebeurde.

Ik stapte naar binnen, Cynthia had niet eens door dat ik er was, en ging op een plek zitten waar ik niet in de weg zou lopen voor het personeel dat druk bezig was met alles klaarzetten om deze baby te ontvangen. De verloskundige was enorm rustig en sprak heel gedecideerd op Cynthia in om haar te laten kalmeren.
Ik pakte mijn camera en begon direct met fotograferen want de kleine Kay besloot niet langer te wachten.
Tien minuten nadat ik binnenstapte in een kamer met zoveel turbulentie werd daar een prachtig klein jongetje geboren.  En de storm was gaan liggen..

Geboortefotografie Monique Verbeek Utrecht
Geboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht
Geboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht
Grote zus!
Geboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht
Eerste blik op broertje!

Geboortefotograaf Monique Verbeek keizersnede UtrechtGeboortefotograaf Monique Verbeek keizersnede UtrechtGeboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht

2K1A5569bzfb
De navelstreng doorknippen, altijd een mooi moment.
2K1A5577bcfb
Baby even goed bekijken op schoot.

Geboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht2K1A5639bfbGeboortefotograaf Monique Verbeek UtrechtGeboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht2K1A5687bzfbGeboortefotograaf Monique Verbeek UtrechtGeboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht


De geboorte van Anne
Geboortefotograaf Antonius ziekenhuis, Leidsche Rijn, Utrecht

De mama van Anne wilde heel erg graag een fotograaf bij de geboorte van haar kleine moppie en ik ben blij dat haar keus op mij viel.
Zo mocht ik ‘zonder gene alles fotograferen’ vertelde ze me en hoewel ik dat natuurlijk superfijn vind , de meest intieme foto’s blijven natuurlijk voor de ouders zelf.

Ik mag wel een heel speciaal moment laten zien (waar ik superdankbaar voor ben) van het moment dat Anne echt geboren wordt.

De reikende handen van de mama, de helpende handen van de verloskundige en het kleine toetje van een fonkelnieuw mensje maken deze foto om te koesteren!

 

2K1A4889bfb
Baby wordt geboren en mama pakt haar zelf aan en helpt haar op de wereld.

 

2K1A4925bcfb
Wanneer het zware werk gedaan is en beiden moeten bijkomen. Zo alert net na geboren te zijn!

 

En toen liet de verloskundige nog even zien hoe dat kleine mensje opgevouwen in mama’s buik zat 🙂

2K1A4991bbbfb
De absolute favoriet, ook bij verloskundigen, is de foto waarop je kunt zien hoe baby gevouwen zat in de baarmoeder.

De geboorte van Quinn
Geboortefotograaf Antoniusziekenhuis, Leidsche Rijn, Utrecht

Wat geweldig dat ik aanwezig mocht zijn bij de geboorte van Quinn. Zulke lieve ouders , en zelfs oma mocht getuige zijn van de geboorte van haar kleinzoon. Een familieband die je in de hele kamer kon voelen.

Toen ik in het Antonius Leidsche Rijn ziekenhuis aankwam was het nog donker. Merel lag lekker onder een dekbed verscholen en ving dapper haar weeën op. Gesteund door oma en Matthew die afwisselend trotse en bezorgde blikken naar zijn vrouw wierp.
Wat een kracht had Merel nog in zich toen ze eenmaal haar zoon op de wereld mocht zetten!
Buiten zag ik het langzaam licht worden en binnen waren we getuige van de eerste huiltjes van Quinn.
De hele familie mocht onmiddellijk aan hem snuffelen, die pasgeboren baby-lucht is zo bijzonder!
Welkom op de wereld , lieve Quinn, er zullen er vele zijn die jouw handje vast willen houden.

Geboortefotograaf Monique Verbeek Utrecht Leidsche Rijn

2K1A2833bfb
‘Hallo lieve kleine, wij zijn je papa en mama.’

Geboortefotografie Monique Verbeek Utrecht Leidsche Rijn

Opa maakt de eerste foto’s 🙂

Dat prachtige koppie met nog nat haar! En dan de eerste controles en scores van de verpleegkundige.

Twee weken later tijdens zijn newbornshoot, wat een wijs koppie!

2K1A3298bcfb

Geboorte van baby D.

Geboortefotograaf Monique Verbeek, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht

Op 26 april kreeg ik in de ochtend het verwachte telefoontje: “Het gaat gebeuren, de eerste weeën zijn er al een tijdje en we gaan onderweg naar het Wilhelmina Kinder ziekenhuis!”
Omdat ik dicht bij het ziekenhuis woon kon ik deze keer op mijn fietsje springen en trapte ik lekker door de stad en de weilanden.
Eenmaal aangekomen had M het nog niet heel zwaar, er werd gezellig gekletst, veel geappt met vrienden en familie en we waren allemaal vol verwachting.
Na een poosje merkte ik dat M steeds meer in haar coconnetje kroop en wist dat de weeën nu serieus gingen worden. Maar wat ving ze ze gracieus op!
Volledig in controle en helemaal in concentratie.
Op een gegeven moment wilde de verloskundige de vliezen toch wel breken om net dat laatste zetje te geven en de geboorte wat meer te laten vlotten.
De vliezen breken gebeurt met een soort haaknaaldje waarna het vruchtwater wegloopt ( soms met een grote plons!) en de baby verder in het geboortekanaal daalt.
Papa D werd de aanblik van dit alles een beetje teveel en we zagen letterlijk alle kleur uit zijn gezicht trekken…. en oeps, daar ging de stoere papa toch even onderuit.
Wat goed dat ze een geboortefotograaf aanwezig hadden!

Na wat gegeten te hebben en een paar tabletten Dextro kon papa de plaats naast mama weer innemen en haar begeleiden in de persweeën.
Wat een oerkracht liet M zien! Met een paar flinke persweeën werd een prachtig jongetje geboren!

Die middag fietste ik in een heerlijk zonnetje naar huis, wat een geluk dat ik dit mag doen!

2K1A2466bcfb

Geboortefotograaf Utrecht Leidsche Rijn WKZ Monique VerbeekGeboortefotograaf Utrecht Leidsche Rijn WKZ Monique VerbeekGeboortefotograaf Utrecht Leidsche Rijn WKZ Monique Verbeek


De geboorte van Jaydee-Lynn in het Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn

Dit ontzettend lief gezin had ik al leren kennen tijdens de zwangerschapsshoot en nu mocht ik ook de geboorte van hun tweede meisje vastleggen.

De papa was zo een goede steun voor zijn vrouw en hij was ook vastbesloten hun kleine meid zelf op de wereld te helpen. Wat een stoere papa!
Met de hulp van de verloskundige kon hij zijn belofte waar maken.

– Een geboorte in een nachtelijke sneeuwbui, baby M –

Geboortefotograaf Monique Verbeek, Diakonessenhuis Utrecht

Dit kleine meisje is zo gewenst en ze had geen lievere ouders kunnen treffen.
De slideshow is een kleine impressie van hoe een geboortereportage er uit kan zien. Van het opvangen van de weeën en hoe de mama steun kan hebben aan een vertrouwd iemand om haar heen.

Deze mama had alle steun nodig van haar man. Hoe fijn is het voor hem om zich dan volledig te kunnen focussen op zijn vrouw in haar weeënstorm en zich geen zorgen hoeven maken dat hij ook nog foto’s zou moeten maken.

Deze reportage is gefotografeerd in het Geboortehuis van het Diakonessenhuis in Utrecht.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geboortefotografie Utrecht Monique Verbeek

Daar is ze dan!

Geboortefotograaf Utrecht Leidsche Rijn WKZ Monique Verbeek

Alle foto’s op deze website zijn eigendom van Monique Verbeek Fotografie en mogen nooit zonder toestemming gekopieerd of gebruikt worden!

©2019 Monique Verbeek Fotografie  Geboortefotograaf Utrecht Bunnik Maarssen De Bilt Bilthoven Eemnes Mijdrecht Vianen Vinkeveen Woerden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: