Baby van de verloskundige

Deze keer werd ik gemaild door een verloskundige van Duitse afkomst. Ze woonde al een poosje als expat in Nederland maar haar Nederlands was nog niet vloeiend en haar man sprak enkel Engels. Geen probleem, ik spreek vloeiend Engels en versta in ieder geval Duits.
Onze volledige communicatie ging dus in het Engels. Ze wilde heel graag de geboorte van hun eerste kindje vastleggen. ook omdat opa’s en oma’s van beide kanten nogal verspreid over de wereld wonen.

Weeën opvangen kan op vele manieren en deze mama deed het allemaal, lekker hangend op de bedrand, staand wiegend met haar man die rugmassage deed, zittend op bed en rondjes lopend door de kamer.

Toen baby zich aandiende vroegen de verloskundigen of mama misschien eens op de baarkruk wilde zitten.
Zo kon ze via een spiegel zelf ook zien hoe haar baby langzaam steeds verder zichtbaar werd.
Op een gegeven moment staat dan echt het hoofdje.
Even voorzichtig voelen geeft al zoveel energie dat baby al snel geboren wordt!

Na de geboorte van baby en placenta komt een minder leuke klus maar omdat mama zelf verloskundige is weet ze dat het hechten een secuur werkje is en dus best even kan duren.
Een verdovende spray is dan je beste vriend.Ik plaats deze foto in kleur en in zwartwit. Omdat ik ze beide mooi vindt, kleur omdat dat in overzicht het mooiste beeld geeft maar zwartwit omdat dat meer focus geeft op wat er gebeurt en de afleidende details weghaalt.
Tijdens het bewerken van een geboortereportage zet ik sommige foto’s om in zwartwit. Ouders ontvangen altijd beide foto’s en mogen zelf kiezen welke versie ze in hun album willen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: