De ouders van deze twee kleine meisjes komen van ver, maar liefst 150 kilometer zijn zij van de plek waar zij hun tweeling het liefst geboren hadden zien worden.
Helaas liep het heel anders. Een van de meisjes kreeg de voedingstoffen binnen die eigenlijk voor haar zusje waren en daarmee bleef de groei van het andere zusje achter.  Toen dit uiteindelijk niet meer gezond was voor het kleinste zusje moesten de meisjes al met 25 weken zwangerschap ter wereld gebracht worden. De beste plek voor hun op dat moment was in Utrecht, in het Wilhelmina Kinderziekenhuis waar zij op dit moment hun uiterste best doen om te groeien en groot en sterk te worden.

Veel van hun tijd brengen zij nog door onder de ‘blauwe lamp’. Dit helpt hun lichaampjes om afvalstoffen af te breken. Omdat hun oogjes nog volop in ontwikkeling zijn hebben zij een beschermend stoffen brilletje op.

Het kan hartverscheurend zijn om je kind niet op te kunnen pakken en te knuffelen wanneer je dat wilt. De mama vertelde me dat ze er zo naar verlangde om haar kindjes tegen de borst te drukken en nooit meer los te laten.
Voor nu moeten zij de verzorging delen met de lieve verpleegkundigen van de NICU, tot de dag dat ze mee naar huis mogen. Gelukkig kunnen de ouders in het Ronald McDonaldhuis dicht bij hun kindjes zijn.
Groei maar goed lieve meisjes want thuis wacht ook grote broer op jullie.

 

( kleine update drie maanden na de reportage van de tweeling; de meisjes groeien als kool en zijn inmiddels fijn mee naar huis! Jippie!)
“““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““`
Stoere Tyler!

Dit lieve mannetje kwam al na 24 weken zwangerschap ter wereld, slechts 550 gram wegend!
Hij heeft een lange weg af moeten leggen maar kijk eens hoe hij inmiddels gegroeid is! Zijn twee grote broers kunnen niet wachten tot hij mee naar huis mag!

 

2K1A2957bbfb


Evi en Sem*
Een tweeling, wat een blijdschap wanneer je bij de verloskundige hoort dat er maar liefst twee kindjes op komst zijn! Een jongetje en een meisje!
Die blijdschap slaat echter om in schrik wanneer ze veel te vroeg geboren worden.
Diepe droefheid wanneer het jongetje Sem* helaas vlak na de geboorte overlijdt.

Ik kom een mooie reportage maken van zusje Evi, ze is nog heel klein maar wat een dapper vechtertje! Als ik vraag of er misschien een foto van Sem* is die we bij Evi kunnen leggen om haar zo toch samen met haar tweelingbroertje te kunnen fotograferen rent de papa naar het bijgelegen Ronald McDonaldhuis waar zij op dit moment verblijven, om daar een foto te halen die we in de couveuse leggen.
Wanneer ik achter op mijn camera kijk om te checken of de scherpte goed ligt zie ik dat er een regenboog over de foto van Sem* is verschenen. Ik laat het direct aan de ouders zien! Ik ben niet bijgelovig maar heb verder ook geen directe verklaring voor de regenboog terwijl de foto’s gemaakt zijn in een afgelegen donker hoekje op de NICU afdeling.
Groei maar goed lieve Evi!

 

2K1A3091bfb

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

De mama van dit kleine mopje ging voor een routinecontrole naar de verloskundige. Daar kreeg zij te horen dat ze toch even een extra controle in het streekziekenhuis moest laten doen.
Eenmaal in het streekziekenhuis werd duidelijk dat ze al ontsluiting had en dat het kleine meisje in haar buik toch echt geboren zou gaan worden. Daarvoor is het WKZ in Utrecht de beste optie en zo kwam ze met 25 weken zwangerschap ter wereld.

Natuurlijk staat je wereld op zijn kop en ga je als ouders een weg afleggen die overweldigend kan zijn. Ik ben zo blij dat ik als fotograaf voor Stichting Earlybirds een klein lichtpuntje kan geven door een mooie fotoreportage te maken van een klein wondertje en de ouders zo even een prachtig gezinnetje zijn en de zorgen een uurtje op kunnen schuiven.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
—————————————————————————————————————————————-

Lieve Saar moest met 34 weken zwangerschap met keizersnede geboren worden omdat haar mama het Hellp syndroom ( zwangerschapsvergiftiging) ontwikkelde. Saar zou dus snel geboren moeten worden. Gelukkig gaat het met mama en Saar heel goed en kunnen zij samen met papa fijn naar huis.

Deze reportage is gemaakt in het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-Kleine Lara besloot haar ouders te verrassen en zes weken voor haar uitgerekende datum ter wereld te komen. Gelukkig gaat het heel goed met haar en zelfs tijdens de reportage kreeg ze een dikke pluim van de kinderarts en het okay om diezelfde dag nog met haar papa en mama mee naar huis te mogen.
Papa viel van pure blijdschap in zijn stoel 🙂

2K1A1414bfb2K1A1443bfb2K1A1444bfb2K1A1491bzfb2K1A1497bbfblarafb

 


 

Voor de stichting Earlybirds mocht ik deze keer op pad naar het Diakonessenziekenhuis in Utrecht waar ik kennis mocht maken met de kleine Rover en zijn ouders.
Rover verraste zijn papa en mama door al met 34 weken geboren te willen worden. Daardoor moest hij een paar weken op de NICU blijven tot hij goed zelfstandig zou kunnen drinken.
Tijdens de shoot mocht papa hem lekker in bad doen en kon hij daarna bij mama bijkomen. Wat een prachtig mannetje!
*update* Het gaat heel goed met Rover en hij is inmiddels fijn met papa en mama mee naar huis.
2k1a0754bfb2k1a0767bfb2k1a0780bfb2k1a0785beditfb2k1a0809bfb2k1a0839bfbcollroverfb

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: